Compliance i Integritet

Za koncern Volkswagen Compliance (usklađenost) znači: pridržavanje zakonskih zahtjeva, internih politika i propisa, etičkih načela te vlastitih vrijednosti u svrhu zaštite društva i njegovih marki.

Društvo može biti održivo uspješno samo ako posluje u skladu s načelima integriteta, poštuje zakonske odredbe na globalnoj razini te ispunjava preuzete obveze i etička načela. Usklađenost mora biti opće prihvaćena za sve zaposlenike koncerna u koje se ubrajaju i zaposlenici naših društava.

Integritet znači raditi ispravnu stvar iz vlastitog i osobnog uvjerenja - u odgovornosti za tvrtku, za poslovne partnere i kao člana društva.

Stoga integritet i usklađeno ponašanje nisu samo uvjeti koje smo postavili za našu tvrtku već integritet i poštivanje smatramo i sastavnim dijelom naše korporativne kulture.

Kodeks ponašanja

Kodeks ponašanja koji se primjenjuje u cijelom koncernu temelj je za sve odluke koje se donose u društvu te nudi smjernice za etičko ponašanje.

Kodeks ponašanja nam pomaže u poštivanju postojećih pravila i propisa, nudi upute, savjete i podršku u svakodnevnim radnim situacijama i donošenju odluka. Fokus je na odgovornosti svakog pojedinog zaposlenika u pridržavanju pravila etičkog ponašanja.

Otvori kodeks ponašanja

Kodeks ponašanja za poslovne partnere Volkswagen Koncerna obuhvaća očekivanja koja se postavljaju poslovnim partnerima.

Otvori kodeks ponašanja za poslovne partnere

Kontakti

Gdje mogu podnijeti dojavu?

Prijave možete podnijeti 365 dana u godini, 24 sata na dan, pozivom na besplatni međunarodni broj:

+800 444 46300*.

Ako vaš lokalni pružatelj telekomunikacijskih usluga ne podržava besplatnu telefonsku liniju, možete nazvati sljedeći broj uz naplatu poziva:
+49 5361 946300.

* Ovisno o zemlji iz koje upućujete poziv, možda nećete moći ostvariti besplatni poziv s međunarodnog broja budući da neki telefonski operateri ne podržavaju takvu uslugu. Ako je to slučaj, molimo vas da koristite ponuđenu telefonsku liniju uz naplatu ili broj koji se odnosi na vašu zemlju.

Kako biste kontaktirali Ured za razjašnjenje, na raspolaganju vam je mogućnost korištenja internetske komunikacijske platforme [poveznica na BKMS*] koja je dostupna na brojnim jezicima. Taj je sustav povjerljiv i tehnički zaštićen.

Čak i ako u kanalu za zaprimanje prijava nije ponuđen jezik koji vam odgovara, prijavu možete podnijeti na bilo kojem jeziku. Osim toga, možete kontaktirati i Ured za razjašnjenje na bilo kojem jeziku elektroničkim putem ili poštom.

Poveznica:

Link

Društvo je imenovalo vanjske odvjetnike za preuzimanje funkcije pravobranitelja koji pružaju savjetovanje u vezi sa sustavom prijavljivanja nepravilnosti kako bi se osiguralo da prijave zviždača budu anonimno dostavljene Uredu za razjašnjenje ukoliko oni tako žele.

Ako želite komunicirati s pravobraniteljima, njihove podatke za kontakt možete pronaći na sljedećoj internetskoj stranici: https://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/

Možete stupiti u kontakt s Uredom za razjašnjenje Društva slanjem poruke na adresu e-pošte:

io@volkswagen.de

Poštanska adresa:

Središnji ured za razjašnjenje

p.p. 1717

38436 Wolfsburg (centar), Njemačka

Osobno:

Središnji ured za razjašnjenje

Porschestraße 1

38440 Wolfsburg (centar), Njemačka

Molimo da unaprijed dogovorite termin slanjem pisane poruke na adresu elektroničke pošte io@volkswagen.de

Imate li dodatnih pitanja ili trebate kontakt u lokalnom društvu?

Svoja pitanja ili prijedloge za poboljšanja u vezi sa sustavom prijavljivanja nepravilnosti možete uputiti Uredu za razjašnjenje.Osim toga, sva pitanja u vezi sa sustavom prijavljivanja nepravilnosti u društvu mogu se također uputiti Povjerljivoj osobi putem niže navedenih kontakata.

Kontakt podaci Povjerljive osobe (sukladno važećem Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti):

Povjerljiva osoba: Sabine Živković

Zamjenik povjerljive osobe: Andrea Puljašević Zec

Prijavu nepravilnosti Povjerljivoj osobi možete podnijeti na sljedeći način:

telefonom:

Povjerljiva osoba Zamjenik povjerljive osobe

+385 99 3877-998 +385 99 4766 358

u elektroničkom obliku na adresu: zvizdaci@porsche.hr;

poštom na adresu:

Povjerljiva osoba (Porsche mobiliti d.o.o.)

uz naznaku »POVJERLJIVO - ne otvarati«

Velimira Škorpika 21

10090 Zagreb

osobno u pisanom obliku ili fizičkim sastankom:

Povjerljiva osoba (Porsche mobiliti d.o.o.)

Velimira Škorpika 21

10090 Zagreb

Molimo vas da unaprijed dogovorite termin slanjem pisane poruke na adresu e-pošte zvizdaci@porsche.hr

Pravobranitelji u koncernu Volkswagen

Vlada Republike Hrvatske imenovala je nadležno tijelo koje je kao vanjski kanal prijavljivanja također ovlašteno za zaprimanje prijava u vezi s nepravilnostima. Vanjski kanal prijavljivanja je Pučki pravobranitelj.

Kontakt podaci su objavljeni na internet stranicama ( www.ombudsman.hr).

Za sva pitanja iz područja usklađenosti možete se obratiti:

Compliance Officer

Tel.: +385 1 5572-571

E-mail: compliance@porsche.hr