Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti web stranice. Više o uporabi kolačića saznajte
Nastaviti

Compliance

Kodeks ponašanja

Porsche mobiliti je dio Porsche Holdinga, koji se etablirao u 15 zemalja širom svijeta. Društvena odgovornost i visoki etički zahtjevi vrlo su bitni za Porsche mobiliti.

Kao poduzeće koje globalno agira kodeks ponašanja predstavlja odgovornost svakog pojedinačnog djelatnika Porsche mobilitia, osim poštivanja Zakona, za očuvanje moralnih načela koja prelaze Zakone. U vlastitom kodeksu ponašanja sažeta su naša načela. Vrijede naravno za svaku razinu i sve zemlje u kojima je Porsche Holding zastupan.

 

Sustav borbe protiv korupcije Volkswagen Grupe

Pravobranitelj

Korupcija nije tek prekršaj; ona nanosi štetu i društvu i njegovim zaposlenicima. Porsche Holding je društvo u kojem su borba protiv korupcije i podizanje razine svijesti o tom pitanju iznimno važni. Sustav pravobranitelja koji je uspostavljen na razini Grupe te međunarodno strukturiran razvilo je društvo Volkswagen AG kako bi omogućilo zaposlenicima i poslovnim partnerima da na siguran način javno izraze svoju zabrinutost o potencijalnoj korupciji.

Dva ugledna odvjetnika stoje na raspolaganju kao neutralni pravobranitelji. Svaki zaposlenik i poslovni partner mogu se obratiti bilo kojem od pravobranitelja naiđu li na dokaze korupcije. Sve takve informacije smatraju se povjerljivima, a osoba koja ih otkriva ostaje potpuno anonimna; naime, zakon propisuje da pravobranitelji ne smiju otkrivati informacije.

 

 

Kontakti

Compliance officer (stručni suradnik za usklađenost)

e-mail:  compliance(kwfat)porsche(kwfdot)hr

Pravobranitelji

Dr. Rainer Buchert (odvjetnik)
Telefon: +49 6105 921355 ili +49 69 71033330
E-mail:  dr-buchert(kwfat)dr-buchert(kwfdot)de

Thomas Rohrbach (odvjetnik)
Telefon: +49 69 65300356
E-Mail:  rohrbach(kwfat)ra-rohrbach(kwfdot)de

Pozivni centar

Pojedinosti o tome kako kontaktirati pravobranitelje dostupne su na glavnim jezicima Grupe (njemačkom, engleskom, španjolskom, portugalskom, češkom, kineskom i talijanskom jeziku) pozivom na broj +49 (0) 69 65 30 04 90. Informacije o korupciji koje su dostupne na jezicima osim engleskog ili njemačkog također se mogu poslati faksom na broj +49 (0) 69 65 00 95 23.

Online izvješća za pravobranitelje

Osim uobičajenih načina za stupanje u kontakt, osobe koje otkrivaju informacije (zviždači) sada mogu koristiti i sustav BKMS (Business Keeper Monitoring System) za podnošenje online prijava. Pomoću sustava Business Keeper Monitoring System prijave se mogu dostaviti pravobraniteljima Volkswagen Grupe iz bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku i u posve sigurnom okruženju.

Sustavu se može pristupiti na engleskom i njemačkom jeziku preko sljedećih internetskih stranica:
http://www.ombudsleute-der-volkswagen-ag.de
http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com